Hållbarhet på muggar med tryck

Att handla muggar med tryck är en bra investering av många anledningar – de sprider ditt företags logga, förbättrar gemenskapen kollegor emellan och är en fin gåva att ge bort.

Produkten kan ofta användas under en lång period, vilket innebär att kostnaden per användning blir väldigt låg. Beroende på vilken typ av mugg och vilken typ av tryck du väljer varierar livstiden något.

Vid val av mugg kan du ofta välja mellan stengodsmuggar, plastmuggar, pappersmuggar, glasmuggar och metallmuggar av olika slag.

Vissa har längre hållbarhet än andra. För miljöns skull är det bättre att välja material med längre livslängd till kontoret.

Av förklarliga skäl är livstiden på en papperskopp inte lika lång som den hos en metallkopp, så låt oss istället fokusera på två vanligare typer av kontorskoppar.

Stengods, en klassiker som alltid funkar

En gammal hederlig mugg i stengods är det vi oftast hittar i köksskåpen i fikarummet på kontoren runtom i Sverige.

De håller i de flesta fall hög kvalitet och hållbarheten kan uppgå till flera år. Oftast är det transfertryck som används, vilket har bra livslängd, men om du är ute efter en mycket exakt nyans rekommenderas ibland andra alternativ.

Detta eftersom det är svårt att garantera hundra procent återgivning av färgerna med denna metod.

Metallmuggar är ofta rejäla och har lång livstid. Det är det ultimata valet för företag vars anställda ofta befinner sig utomhus, eftersom muggen tål en hel del påfrestning.

Antingen behåller du den råa känslan i den naturliga metallfärgen, eller så väljer du en lyxig metallicvariant av en färg. Självklart kan din metallmugg få ett tryck i färg, men kanske kan lasergravyr också vara ett alternativ för dig?

Det håller garanterat mycket länge och adderar en känsla av exklusivitet.

Att handla muggar med tryck är alltid en hållbar och långsiktig investering i ditt företag. Om du gör rätt val av mugg kan du utöka livstiden på kopparna ytterligare.